Bemutatták az új portugál futballmúzeum és központ terveit

Az OODA építészeti stúdió kocka alakú irodát tervezett egy zöldtetős fedett múzeum fölött a portugál futball irányító testületének.

A portugáliai irodát és múzeumot a Liga Portuguesa de Futebol Profissional – a hivatásos labdarúgást irányító portugál Liga Portugal – központjának tervezték. A hosszú, alacsony szinten álló épület több mint 400 fős előadótermet, egy futballmúzeumot és egy áruházat fog üzemeltetni a portugál futball első két osztályának 36 csapatától.

A központ két fő elemre oszlik:

  • egyszintes épületre, amelyet zöldtető borít
  • kocka alakú irodaházra

A nyitott terű irodahelyiségeket üveg homlokzatok zárják le, amelyeket hatszög alakú burkolat borít, és több szabadtéri teraszt is kialakítanak benne. A Liga Portugal központja Porto Ramalde területén készül, és magában foglal egy nyilvános teret, amelyet a környék gyülekezőhelyének terveztek.

Ez egy erős közélet jellegű projekt, amely hangsúlyozza a város egy adott területét amelyről néha megfeledkeznek az emberek, és egy olyan intézményi épület felépítésével próbáljuk újra életre hozni, amely egyszerre sport, kulturális és szabadidős létesítmény is egyaránt.” – mondta Jesus João

Mindezek által arra törekedtünk, hogy növeljük tereinek, külsejének és felületének hasznát a nyilvánosság, a környező város és a kapcsolodó programok számára” – tette hozzá Jesus João, az OODA partnere.

[Forrás: msn.com & dezeen.com] 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük