Már folyamatban van egy kivitelező keresése a Kőbányai sportcsarnok terveihez

A BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. a TED-en közzétette a kőbányai multifunkcionális sportcsarnok és uszoda közbeszerzését. Az ajánlatkérés tárgya egy új sportcsarnok és parkolóház – melynek hasznos alapterülete 30 ezer négyzetméter -, illetve egy új uszodaépület – melynek hasznos alapterülete 15 négyzetméter – kivitelezése.

Ahogy azt korábban jeleztük, a beruházáshoz szükséges előkészítő munkákat és tervezési feladatokat a Kreatív Magyar Mérnök Kft. látta el, amely a Főber Group tagja.

A létesítmény Kőbányán, a volt Mázsa teret is magába foglaló két különálló önkormányzati tulajdonú telken jön létre. Az uszodakomplexumot a vasúti pálya és a Bihari út közötti kisebbik, közel 13600 négyzetméter nagyságú telken alakítják ki. A létesítmény egy 500 fő befogadó képességű lelátóval, és FINA minősítésű, 50 méteres versenymedencével jön létre, valamint bemelegítő és tanmedencével.

sportcsarnok a Bihari út túloldalán elhelyezkedő, közel 17500 négyzetméter alapterületű nagyobbik telken létesül. A közbeszerzés szerint a sportcsarnok épületben mobil lelátókkal együtt összesen 3 068 fő ülőhely lesz. A küzdőteret a nemzetközi kosárlabda-szövetség (FIBA) előírásainak megfelelően alakítják ki.

A csarnokban a mobil lelátók visszatolása után kialakuló kűzdőtér három, keresztbe forgatott normál kosárlabda pálya elhelyezésére is elegendő lesz. A pályákat ebben az esetben motoros mozgatású függönyök választják el egymástól, így akár hat csapat is edzhet, illetve játszhat mérkőzést ugyanabban a teremben.

A két épületet 40 méter fesztávú acélszerkezetű tető köti össze, átívelve a nagyforgalmú Bihari utat. A most megjelent közbeszerzés szövege szerint a projektben közel 4 ezer négyzetméter zöldtető is épül.

A sportcsarnok épülettömege mellett kialakítanak egy mintegy 300 személygépkocsi parkolását ellátó parkolóházat. Ennek zöldfelülettel ellátott tetőszerkezetén három darab kültéri kosárlabda pálya épül, mintegy 500 fős lelátóval.

[Forrás: magyarepitok.hu]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük