Mit válasszunk? Pára- vagy szagelszívót?

Teljesen mindegy, ugyanis ideális esetben ugyanarról beszélünk, mivel a jól kiválasztott, helyesen beüzemelt készülék mindkét feladatot képes hatékonyan ellátni. A pára- / szagelszívó feladata a főzés során keletkező párás zsír és szagmolekulákkal telített levegő eltávolítása a helyiségből, vagy annak a megfelelő tisztítás utáni visszajuttatása a konyhába. Az elszívók meg kell, hogy akadályozzák a zsíros gőzök és kellemetlen szagok továbbterjedését a légtérben. Ezzel nem csak kellemes levegőt biztosítanak, hanem védik a konyhabútort is a túlzott mértékű (meleg) pára negatív hatásaitól.

Gondoljunk csak arra, milyen kellemetlen az égett olajszag, vagy milyen bosszantó, mikor a drága konyhabútor idő előtt tönkremegy, ha túl sok pára éri. A fenti készülékek nem a lakás (konyha) szellőztetésére szolgálnak, erről más berendezések pl.:ablak, szellőztető / hővisszanyerős szellőztető ventilátorok hivatottak gondoskodni.

[Forrás: homeinfo.hu]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük