10 dolog amit hőszigetelés előtt érdemes figyelembe venni

Hőszigetelés előtt érdemes alaposan körbejárnod a témát. Hiszen kis hazánkban a focihoz és a szigeteléshez mindenki ért. Ennek ellenére mégis vannak olyan dolgok, amikre jobb előre figyelned, hogy szép is legyen a hőszigetelésed, meg energiát is takarítson meg, azaz meg is érje a befektetést.

#1. Tájékozódj elképzeléseidről. Az oké, hogy hőszigetelni szeretnél, de vajon anyagilag megengedheted vagy inkább eltolod jövő tavaszra a szigetelést?

#2. Ne olcsó összeválogatott termékeket vegyél, hanem teljes gyári hőszigetelő rendszereket, akár 10 év gyártói garanciával.

#3. Olyan vakolatot válassz, ami 2 év múlva nem kezd el algásodni. Azaz ne akril, hanem a jobb minőségű vakolatok közül válassz.

#4. Színválasztás során elsődleges szempont ne csak a neked tetsző szín legyen, hanem annak HBW értékét is nézd meg. Gondold át, megér annyit a neked tetsző élénk szín, hogy 1-2 év múlva kifakuljon?

#5. Válassz kivitelezőt! Nézd meg a korábbi munkáit. Esetleg konzultálj a tulajdonosokkal is.

#6. Egyeztess a kivitelezővel. Mérjétek fel pontosan a házat, a kiegészítő termékek mennyiségét – élvédő, lábazati sín…
Így már tudsz részletes és pontos árajánlatot kérni.

#7. Nézd meg mi most az ajánlott szigetelési vastagság a te házad esetében és mi lesz 2020 után. Ennél vékonyabb szigetelőanyaggal nem érdemes szigetelni, különben még el sem készült, de máris elavult lesz.

#8. Kérj újra részletes árajánlatot a már meglévő mennyiségekre vagy a korábbi ajánlat frissítését.

#9. A kivitelezőtől is kérj részletes árajánlatot.
Tisztázzátok, mit tartalmaz pontosan a munkadíj. Álvány, sitt, takarítás, konténer, többféle szín esetleg kiemelés stb. ezeket tartalmazza az ajánlat vagy külön kerülnek felszámításra.
Négyzetméterár vagy fix összeget ad meg a mester. Nettó vagy bruttó árat?
Alaposan beszéljétek át, nehogy a végén érjen meglepetésként a fizetendő ár.

#10. Szerződésben érdemes rögzíteni a munka kezdésének és befejezésének idejét. Így tudsz te is kalkulálni. Pl. állványozás miatt addig nem tudsz beállni a garázsba vagy a szomszédok türelmét tudd mikor és meddig kell kérned stb.

[Forrás: otletepitkezoknek.hu]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük