Expandált vagy extrudált polisztirol lapot használjunk?

EXPANDÁLTaz EPS -azaz a fehér polisztirol- lapok sokféle típusba és vastagságban készülnek.

Vannak csomagolási, hőszigetelési, aljzatszigetelési célra készülő változatai. Ezt a típust használják külső fal hőszigetelésére is. A polisztirol gyöngyök egymáshoz kis üregekkel kapcsolódnak, a közöttük található levegőnek köszönhetően tartós és kiváló hőszigetelők.

Az EPS lapok nyílt cellaszerkezetűek, így nedvességnek kitett helyekre nem ajánlják a beépítését, mivel romlik a hőszigetelő képessége is.

 

EXTRUDÁLTspeciális polisztirol lapok. Könnyű megismerni őket, mivel színesek – zöld, sárga, kék, rózsaszín stb. színűek – gyártócégek szerint.

A talajjal való közvetlen érintkezése miatt a lábazathőszigetelő anyagokkal szemben nagyon komoly elvárásokat támasztanak, mely feltételek miatt a sima falra való polisztirol nem felel meg erre a célra. A lábazati hőszigetelő lapok különösen nagy nyomási terhelhetőséggel és a nedvességgel szembeni érzéketlenséggel tűnnek ki, és ezáltal kitűnően alkalmasak pince-, és lábazat-szigetelésként történő felhasználásra. Egyszerűen és költségtakarékosan beépíthetők. Ez a hőszigetelés egyidejűleg hatékony védelmet nyújt a vízszigetelést érő mechanikus károsodások ellen.

Ha polisztirol szigetelést tervezel, akkor fehéret a házfalra, színes polisztirol lapot pedig a lábazatra tegyél!

[Forrás: otletekepitkezoknek.hu]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük