5 tipp a kéménykarbantartására

Közeleg a tél. Na jó, még van egy kis idő a kémény karbantartási munkálataira, de itt van 5 fontos tennivaló, amihez szükség esetén kérje szakember segítségét.

1. Ellenőrizni kell, nincs-e víz a kéményben: ki kell nyitni a tisztítóajtót és be kell nézni, ha van víz, akkor ki kell merni vagy engedni a kondezgyűjtőből, mert ha nem tesszük meg, akkor felvizesedhet a tisztítóajtóig is, és ott már a falazat is átnedvesedik.

2. Tükör segítségével  érdemes felnézni a kürtőbe , és ha nem látni az eget, akkor kell ellenőriztetni plusz kitisztíttatni a  kéményseprővel, mert akkor valami elakadt a kürtőben

3. Ha repedést vagy sérülést látunk a bekötőn vagy a kéménytesten, akkor is a kéményseprő véleményére van szükség

4. A tető és a kémény találkozásánál azt kell megnézni, hogy megfelelően tömített-e még a hézag (ki kell nyomni időjárás álló tömítőanyaggal a bádogozás és a kéménytest közötti rést, mert a szilo elöregedik és gyakran ott ázik le a kémény és vele együtt a padlás)

5. És ha már a tetőn vagyunk, vessünk egy pillantást a kémény torkolatára is! Nézzük megy, hogy a fedkő nem sérült-e, nem törött-e el. A törött elemek cseréjét bízzuk kőművesre.

[Forrás: schiedel.com]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük