Új székházba költözött a Market

Saját maga tervezte és építette fel új, 5500 négyzetméteres székházát a Market Építő Zrt. leányvállalataival együtt. Az új komplexum a hazai tulajdonú építőipari csoport hatodik székháza, így kapta a Market 6.0 nevet – derül ki a cég közleményéből. Az irodaház a Market eddigi központja közelében, a fővárosi III. kerületi Bojtár utca 51. szám alatt található, a kivitelezés kevesebb, mint 8 hónap alatt zajlott le, az előre kitűzött május végi időpontban.

A legmodernebb megoldásokat alkalmazták

A székházat BIM (Building Information Management) és VR (virtual reality) technológiával tervezte a Lean Tech Mérnökiroda, a tereprendezést, a föld- és közműmunkákat az Ok Bau végezte, a szerkezetépítést a Moratus, az épületvillamosságot a Vilati biztosította, míg az ipari padlót a Market-csoport legújabb tagja, a Valép Padló készítette el.  A modern megoldások felvonultató Market 6.0 épület egyben a csoport referenciamunkájaként is szolgál.

Az épületet különleges vörösrézháló vonja be, mely a napszakoktól függően eltérő hangulatot biztosít.

Emellett több anyagot a maga nyers szépségében építettek meg, így például a rézhálón kívül a csavart pillérek, a csiszolt beton padló, a látszó gépészet és az oktatótér fa burkolata egyaránt ezeknek a szempontoknak a figyelemben tartásával készült el.

Közösségi terek és kortárs művészeti alkotások is segítik a munkát

Az új székház lelke a közösségi téren alapszik, ahol egy olyan kreatív gondolatokkal teli közeget alakítottak ki, amely lehetőséget ad az építőipar különböző területeivel foglalkozó partnereknek és munkatársaknak az együttműködésre. Megjelenésében és funkcionalitásában barátságos, transzparens helyszínt kínál a bent dolgozóknak. A nagy, belső tereket kortárs művészeti alkotások díszítik.

[Forrás: magyarepitok.hu]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük