Szigetelés vagy klíma?

Tényleg a napi robot után hazatérve téged mi fogad?

Egy kellemetlenül meleg lakás, ahol szinte még melegebb van, mint kint az utcán? Esetleg egy kellemes hűs otthon, ahova jó hazaérkezni?

Mi lehet a kettő között a különbség?

Az első otthont bizonyára nem szigetelték, míg a második háznál élvezik a hőszigetelés előnyeit.

Ami kéznél van az az árnyékolás. Húzd el a sötétítőfüggönyöket vagy húzd le a redőnyt. Ezzel is nyerhetsz egy-két fokot. De, ha ez még mindig kevés, s a hőmérő az egekben jár két lehetőséged marad vagy felszereltetsz egy légkondit vagy szigetelteted a házadat. A légkondi a pillanatnyilag gyorsabb megoldás, hiszen kiválasztod, beszerelik, s már hűsíti is az otthonod. De az egyszeri vétel- és beszerelési áron kívül még mibe is kerül az üzemeltetése, s vajon mindenki bírja-e a klímát ezt se hagyd ki a számításaidból.

külső fal hőszigetelése egy hosszútávú befektetés, mely most ugyan többe kerül, mint egy klíma, de hosszútávon pénzt spórol meg neked. Ilyen nyári melegben biztos, hogy hűvösebb lesz a lakásodban, mint kint. Ez az érték 5-10°C eltérés között várható, a szigetelés vastagságától függően. Ha most jól – azaz minőségi anyagokkal és precíz kivitelezéssel – megcsinálod a szigetelésedet hosszú ideig nem kell rá költeni. Nem pörgeti a villanyórát, mint a klíma. Nincs éves ellenőrzési, karbantartási költsége.

[Forrás: otletekepiteszeknek.hu]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük