Új tornacsarnokot kapott Buda százéves gimnáziuma

A Laterex és a Possibuild által épített csarnok északi oldala teljesen föld alatt van.

lkészült a fővárosi Szent Margit Gimnázium új, mintegy 1400 négyzetméteres tornacsarnoka. A környezetrendezéssel együtt a beruházás mintegy 2,5 milliárd forintból valósult meg.

A nyilvános közbeszerzési adatok szerint az épületet a Laterex Építő Zrt., valamint a Possibuild Kft. kivitelezte. Az átadáson elhangzott, hogy a Szent Gellért-tornacsarnok megépítéséhez az állam 1 milliárd 65 millió forinttal járult hozzá.

A tetején is létrejött egy pálya

A budai Móricz-körtér közelében, a Gellért-hegy lábánál fekvő gimnáziumot 100 évvel ezelőtt alapította az Isteni Megváltóról Nevezett Nővérek Kongregációja.

A közreadott tájékoztató szerint

a hegyoldalban fekvő épület körül cölöpfal tartja a földtömeget, így az épület északi oldala teljesen a föld alatt van.

A tornacsarnok nagyterme egy szabványos kosárlabda pályának ad helyet, középen leereszthető térelválasztó függönnyel. Az épület tetején egy kézilabdapálya készült gumi burkolattal. Az új csarnok iskolai foglalkozások mellett rendezvények helyszínéül is szolgál a jövőben.

Az épület keddi átadásán Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője is részt vett; valamint Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára. A beszédeket követően megáldották a Szent Gellért nevét viselő tornacsarnokot.

[Forrás: magyarepitok.hu]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük