Egyedi tervezésű hazai burkolatok kertbe

A kertkapun belépve gyalogjárda mutatja az utat. E kerti út keltsen minél természetesebb hatást és mind forma-, mind szín-, mind anyagválasztásában harmonizáljon a ház homlokzatával. Egy romantikus otthon mellé például csakis tekergő formavilágú, szabálytalanul hangulatos járda illik. Ha délies, mediterrán stílusú a házunk, akkor vigyünk a gyalogút burkolatának kiválasztásába némi romantikus játékosságot. Modern épülethez semleges, szürkés-bézs, szabályos rendszerű térkő passzol.

Alapszabály: az út mindig valahonnan valahova vezet! Az „úti cél” lehet kerti kút, pihenő pad, kerti tó, lugas, pavilon, tisztás, nyári konyha, grill-sziget, kocsibeálló, vagy éppen a központi épület maga.

Kertünk kényelmi kiegészítője lehet a kültéri konyha: családi grillezések, baráti összejövetelek, jó kedélyű borozások helyszíne. A különféle funkciók (előkészítés, bogrács tűzhely, grill-rostély, tüzelőanyag tároló, mosogató, stb.) helyét, térkiosztását hangoljuk össze, hogy nefoglaljanak túl nagy területet. Négy-öt konyhai művelet ellátásához szükséges platformkialakítása bőven elég, mindenképpen maradjon megfelelően tágas tér a társaság, vendégeink számára.

Nem vitás, az autó nem hajthat át a gondozott parkon! Ezért a kapu és a garázs, vagy kocsibeálló közötti szakaszon rakjunk le szilárd burkolatot. Fontos, hogy térkövezéskor olyan betonelemeket, burkolati megoldásokat alkalmazzunk, amelyek elbírják a gépkocsi súlyát és ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Természetesen az esztétikai megjelenés sem utolsó szempont. Ha anyagi lehetőségeink engedik, készítsünk már elsőre végleges kocsi beállót.

A kert vízszintes síkjában elhelyezett kiegészítők, díszítőelemek mellett a függőleges síkban megjelenő térelemek is nagyban befolyásolják esztétikai- és komfortérzetünket. Ezek a funkcionális határolók megfelelő burkolatokkal a ház és a kert tökéletes, összehangolt kiegészítői lesznek.

A sok-sok kiegészítő különleges, egyedi hangulatot, életet csempész környezetünkbe. A kerti kutak, kővázák, szobrok, kaspók, madáritatók, napórák, világítótestek, szabadtéri bútorok, a kerti tavacska átívelő hídja, mind-mind kiteljesítik természet iránti vonzódásunkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük