Épülettel bővült a Leier győri központja

Elkészült a Leier Hungária Kft. új győri irodaháza, melynek kivitelezése kevesebb mint egy évet vett igénybe, lapunk még az átadás előtt bejárhatta az új épület tereit. Az irodaház ötlete 2018 májusában fogant meg, és ezt az igényt az hívta életre, hogy a meglévő épületet a megnövekedett dolgozói létszám miatt már kinőtték. Az új székházat a Leier munkatársai még az idei évben használatba vehetik.

Az új irodaépület összesen 5 szintet foglal magába, melyben különböző funkciójú irodák kaptak helyet.

A földszinti részen található a Leier Kaiserstein Galéria, ahol prémium kertépítési termékek színesítik a teret. A Galéria megnyitásával lehetőség nyílik az ügyfeleket nem csupán irodai környezetben, hanem egy kellemes hangulatú, színes mintakertben fogadni.

A munkaállomásokon kívül a 3. emeleten kialakítottak egy panorámás rendezvénytermet, illetve egy dolgozók számára létesített konditermet is.

Az épület összesen akár 80-100 fő befogadására is alkalmas, az első fázisban 50 dolgozó veszi birtokba az új irodáját, két szinten. Az új épületbe az informatikai és az értékesítő csapat költözik át, ahol igazi 21. századi, modern irodák várják majd a dolgozókat.

Múlt és jövő találkozik a Leier City Centerben

Az új irodaépülettel vált teljessé a győri Leier City Center 2006-ban kezdődött felújítási programja. Meghatározó szempont volt, hogy az új épület ne a több mint 100 éves épületek „másolata” legyen, hanem egy teljesen új és modern irodaházat hozzanak létre, mely a nagy üvegfelületek miatt szó szerint tükrözi és kontrasztba állítja a múltbéli és új építészeti megoldásokat.

A komplexumban összesen 40 ezer m² iroda, lakás, rendezvényhelyszín és üzlethelyiség vált elérhetővé központi helyen, Győr belvárosában, ahol a parkolás sem jelent gondot.

A közel 200 felszíni pakolóhely mellett még 400 autó befogadására képes mélygarázs várja az ide látogatókat.

Számos Leier-elemet alkalmaztak a megvalósítás során

A megvalósítás során kihívást jelentett, hogy az épületet már használatban lévő irodák közé kellett beilleszteni, így egyértelmű döntés volt a Leier számára, hogy előregyártott elemeket fognak használni. Ezzel a döntéssel nem csupán időt és pénzt spóroltak, hanem minimalizálni tudták a helyszíni munkavégzéssel járó zajforrásokat is.

Az ingatlant egy korábban elkészült mélygarázs fölé emelték fel, ami szintén Leieres rendszerelemekből épült. Fontos szempont volt a megvalósítás során, hogy az épület minél modernebb és világosabb legyen, emellett viszont meg kellett felelnie a legújabb energetikai normáknak is. Emiatt a korszerű nyílászárók mellett a legfejlettebb hűtő- és fűtőrendszerrel látták el az épületet: a Leier klímafödémmel.

Az előregyártás új innovációja, a korszerű klímafödém biztosítja, hogy a külső borításként használt üvegfelületek ellenére állandó, kiegyensúlyozott hőmérséklet legyen minden helyiségben.

[Forrás: magyarepitok.hu]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük