Családi ház Ürömhegyen

A Jánszky Györgyi Teréz és Markó Balázs által tervezett családi házat környezete és a táj látványának csodálata komponálta. A markáns, döntött üvegfallal kiképzett épület budai hegyekre néző kilátására a téli hónapok közeledtével csak irigykedhetünk, amelyre a Jaksa Bálint által készített megkapó kisfilm csak tovább erősít.

Az épület és környezete

A családi ház Észak-Budán a III. kerületben, Ürömhegyen található. Mint építész és belsőépítész tervező, saját otthonomnak és műtermemnek terveztem az épületet, mely 2017-ben épült fel. ´Mottója´ a város gyors megközelíthetősége, a természet közelsége, a lakótér építészeti egyszerűsége, s a természettel összhangban működő létérzet volt.


 

Az utcai szintről egy automata kapun keresztül a térkővel burkolt, fűtőszállal ellátott és az esti órákban megvilágított bekötő úton érkezhetünk meg a lakóházhoz, melynek fűtőszálai biztosítják a biztonságos és kényelmes feljutást télen is. Ezen a térszinten a gépkocsival egy kétállásos garázsba parkolhatunk le, majd egy fedett kültéri kerti lépcsőn át sétálva érhetjük el a lakószint bejáratát. Ez a szakasz a felső kertrésszel képez azonos szintet a telek lejtésének következtében, a lakótér ily módon történő kiemelésével tehát építészeti hangsúlyt kap az a csodálatos panoráma, amely a lakrész üvegfalain keresztül tárulkozik fel a szomszédos hegyekre és völgyre.

[Forrás: epiteszforum.hu]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük