A kortárs építészet remeke lehet az A-Híd egyik munkája

Az A-Híd Zrt. munkájával megvalósult máriaremetei Gyarmati Dezső Uszoda esélyes a 2022-es Mies van der Rohe-díjra. A PLANT-Atelier Péter Kis és a Tecton Építészmérnöki és Tanácsadó Kft. tervei alapján felépült II. kerületi komplexum a kontinens egyik legrangosabb kortárs építészeti díjáért versenyez – derült ki az epiteszforum.hu cikkéből.

A 2019 őszén átadott uszoda három medencével és összesen több mint 2000 négyzetméternyi vízfelülettel szolgálja ki az úszni vágyók igényeit. A létesítményben helyet kapott egy 20×10-es tanmedence, valamint egy téliesíthető, vízilabda-mérkőzések megtartására is alkalmas 33×20 méteres kültéri medence. Az uszoda részeként egy mintegy 1000 ember befogadására alkalmas kétoldali nézőtéri lelátót is kialakítottak, továbbá fitneszterem és büfé is megtalálható benne.

A jutalmazás 2022-re csúszik

Az elismerés, melyet Ludwig Mies van der Rohe-ról neveztek el 1988-ban alakult, hogy a kortárs építészet területén születő legkiemelkedőbb európai projekteket is kitüntessék.

A díjazás időbeosztása a járványhelyzet miatt megváltozott, így a 2018 és 2021 között elkészült munkák jutalmazása egységesen 2022-re tolódik.

Idén januárban tehát az első kör jelöltjeit hozzák majd nyilvánosságra, ekkor a 2018 és 2020 között épült projekteket lehet megtekinteni, 2021 szeptemberében pedig a második fázis jelöltjeit jelentik be, ez a 2020 és 2021 közötti épületekre vonatkozik. A teljes jelölt lista egyelőre még nem érhető el. A szűkített lista januárban várható, további információ a díj weboldalán érhető el.

(magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük