Eredeti barokk pompájában fog tündökölni Ráckeve büszkesége

Fél évszázad után megújul a ráckevei Savoyai-kastély – jelentette be Vereckei Zoltán a település polgármestere, aki arról számolt be, hogy idén még elkészülnek a felújítás tervei.

A GYŐZELEM NAPJA

– így fogalmazott Pánczél Károly a térség országgyűlési képviselője arról a napról, amikor kormányhatározat született, hogy 456 milliós forintos kezdőtámogatással nagy mértékű turisztikai fejlesztés indul el Ráckevén.

A Magyar Közlönyben decemberben megjelent határozat szerint a megítélt összegből 2021-ben készülnek el a tervek. – számolt be az előzményekről a képviselő. Ezt követően 2022 elején  további döntés születik a tényleges felújításról, és annak végleges  összegéről.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai ügynökség vezérigazgató-helyettese úgy véli, a főváros közelsége a turisták számára vonzóvá teszi a települést, és úgy véli jó döntést hoztak, amikor döntés született a Savoyai-kastély felújításáról. Úgy fogalmazott

Új dimenzióba helyezzük a város turizmusát.

A turisztikai szakember emellett kiemelte azt is, hogy tavaly ugyan 60 nap elegendő volt tavasszal ahhoz, hogy a turizmus padlóra kerüljön, de nyáron

11 MILLIÓS VENDÉGÉJSZAKA GENERÁLÓDOTT BELFÖLDÖN, AMELY IGAZOLTA A FELTEVÉSÜNKET, HOGY NAGY POTENCIÁL VAN A BELFÖLDI TURIZMUSBAN.

Vereckei Zoltán a település polgármestere úgy fogalmazott: nagyon fájó pontra adott orvoslást a kormány, hiszen több mint két éve bezárt a település ikonikus épülete.

A projekt nagyságát szemlélteti, hogy a turisztikai fejlesztés

ÖSSZKÖLTSÉGE ELÉRHETI MAJD AKÁR A 6-7 MILLIÁRD FORINTOT IS.

A nagy mértékű beruházás során nemcsak a patinás Savoyai-kastély újul meg ahol 4 csillagos wellness szállodát hoznak létre, de múzeumi kávézó is lesz a kastélyban, a környező park megújul, emellett a Kossuth Lajos utca is új külsőt kap,  illetve ebből a támogatásból újítják fel a település HÉV állomását is.

(index.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük