Tippek a lakás tavaszi dekorációjához

Tavaszi kosarak, virágcserepek és virágok

Az egyik legszebb tavaszi és lakás dekoráció a virág. Lehet igazi, lehet művirág, vagy cserepes virág, mindenképpen üde színfoltjai lehetnek az otthonunknak. Egy csokor virág az ebédlőasztalon, egy nagy cserepes virág a nappaliban és mindjárt hangulatosabb teret teremthetünk magunknak. A növények szépséget és frissességet kölcsönöznek a külső és belső tereknek egyaránt. A művirágok is kellőképpen feldobják a hangulatot, legyen szó egy elegáns jácintról, egy csokor színes tulipánról, vagy éppen egy vidám amarilliszről.

Tavaszi dekoráció virágcsokorA fotó forrása: SmLyubov / Shutterstock.com

Ha a cserepes virágot preferáljuk, de szeretnénk némi változtatást véghezvinni a lakásunkban, akkor a különféle virágcserepek – üveg, rattan, műanyag, fonott, bádog, világító – hozhatnak tavaszi színt az otthonunkba. A tavaszi művirágok, a tavaszi réti művirágok is nagyon szépek és kellemesen megújítják a környezetünket. Például a réti virágokból készült csokor ideális tavaszi dekorációkba, de vázadíszként is tökéletes választás.

Színes tavaszi virágok lakásbanA fotó forrása: foxaon1987 / Shutterstock.com

Ha valami újra, valami másra vagyunk, akkor tavaszi ajtódekoráció koszorút is választhatunk, amely mintegy „tavaszcsalogatóként” is működhet.

A kisebb dekorációkkal is felfrissíthetjük a teret

Nem kell mindig nagyobb változásokra gondolni, amikor a lakásdekorálás kerül szóba. Néha elegendő csak apróbb kiegészítőket elhelyezni a nappaliban a dohányzóasztalon, vagy a konyhaszekrény polcain és mindjárt jobban érezzük magunkat. Az asztali díszek is feldobják a hangulatot, mint például az étkezőasztalra pakolt gyümölcstál, vagy egy angyalkás szobor.

Vidám tavaszi dekorációk, vidám színekkel

A színekkel is játszhatunk, ha tavaszi köntösbe szeretnénk öltöztetni a lakásunkat. Gondolkodjunk a tavasz színeiben, amelyek vidámak, és mosolyra fakasztanak bennünket. A kanapéra helyezett arany fényes bársony párnáknak már a látványa is jobb kedvre deríthet bennünket. A terítőket is kicserélhetjük vidám, élénk színűekre. Részesítsük előnyben a tavasz friss, energikus színeit, válasszunk ilyeneket a tavaszi dekorációk közül.

Húsvéti dekorációA fotó forrása: Hamik / Shutterstock.com

A tavasz megidézése gyertyákkal és illatokkal

Már egy tavaszi virág alakú gyertyával is képesek vagyunk más atmoszférát teremteni a lakásunkban, nem beszélve a tavaszi virágok illatáról, amelyek belengve a lakást, igazi tavaszi hangulatba sodorhatnak bennünket. Vásárolhatunk levendulás illatkészletet, amely illatforrásként és dekorációként is szolgálhat.

Üveg dekoráció asztalraA fotó forrása: PV productions / Shutterstock.com

A falat és az ajtót is dekorálhatjuk

A csupasz fal és ajtó nagyon lehangoló lehet. Már egy kép is sokat változtat egy-egy helyiség hangulatán. A falat díszíthetjük egy felfüggeszthető homok gyertyatartóval vagy egy homok dizájnos festménnyel. Az ajtóra pedig felaggathatunk egy vidám, színes, tavaszi virágokból összeállított tavaszi koszorút, amely ajtódekorációként szolgálhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük