Elkészült a szegedi Pick Aréna lelátórendszere

A projekt a 2022-es férfi kézilabda Eb helyszínéül is szolgáló kézilabdacsarnokot, valamint egy kétpályás edzőcsarnokot is magában foglal.

A teljeskörűen akadálymentesített multifunkcionális sportcsarnok mindenben megfelel az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) előírásainak, emellett kulturális események, konferenciák megrendezésére is alkalmas lesz.

Emellett egy legalább 80 fős konferenciaterem, négy edzőterem valamint két bemelegítő terem is megépül, továbbá akadémiai és kollégiumi részleget is kialakítanak, ami több mint 30 gyermek elszállásolását teszi lehetővé bentlakásos formában.

Elkészült a teljes lelátórendszer

A kivitelező arról tájékoztatta lapunkat, hogy a munkák az ütemtervnek megfelelően haladnak, és bizonyos munkafolyamatokat a tervezetthez képest korábban tudnak elkezdeni.

Tájékoztatásuk szerint a tervezett határidőre mind a tíz főtartó a helyére került, ezt követően a speciális darut szétszerelték, és elszállították. Elkészült továbbá az épület teljes monolit és előregyártott szerkezete, így a teljes lelátórendszer kiépítése befejeződött.

Az épület vízmentes zárásához szükséges oldalfali faltartó váz is elkészült az északi oldalon, itt már a szendvicspanelek elhelyezése is megkezdődött. A tető nagyrészére felkerült a bordáslemez, és megkezdődött a hő-és vízszigetelési rétegrend kiépítése.

A tetőszerkezet kiépítése a befejezési fázisnál tart

A folyamatban lévő munkálatokkal kapcsolatosan a kivitelező szakemberei arról tájékoztattak, hogy

  • a tetőszerkezet teljes befejezése zajlik;
  • az esővízgyűjtő vápákat építik az épület vízmentes lezárásához;
  • jól haladnak a gépészeti munkálatokkal, és már telepítik a gépeket;
  • az edzőcsarnok és az akadémia falazási, vakolási, gipszkartonozási, gépész és elektromos alapszerelési munkái elkészültek, itt a homlokzati nyílászáró és homlokzati burkolási munkákat kezdik;
  • továbbá a nagycsarnok teljes falazási, vakolási, gipszkartonozási, gépész és elektromos alapszerelési munkái előrehaladott állapotban vannak.

A kivitelező hozzátette, hogy az acélszerkezet beemelése során kihívást jelentett, hogy egy-egy főtartót addig nem lehetett lekötni a nagydaruról, amíg statikailag meghatározott számú kereszttartót be nem emeltek: ahhoz, hogy a 650 tonnás daru ne álljon 24 órás készenlétben, a nap végéig az összes szükséges keresztmerevítőt el kellett helyezni. Ez az összetett munka, rendkívüli szervezést követelt meg a résztvevőktől.

magyarepitok.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük