Hay – a Herman Miller új gyártó cége

A prémium kategóriás bútorairól ismert Herman Miller csoport a szerethető és a szélesebb fogyasztói rétegek számára elérhető dán Hay bútoraival és kiegészítőivel bővítette portfólióját.

A tulajdonosok, Rolf és Mette Hay 2002-ben döntöttek a Hay márka alapításáról, megtöltve az alacsony és nagyon magas minőség közötti piaci rést az elérhető áron kínált minőségi termékekkel. Rolf a Hay cégük alapkoncepcióját összefoglalva kiemelte, hogy bútoraik és design kiegészítőik egyaránt alkalmasak az otthoni, az irodai és az egyéb közösségi használatra. Soha nem terveztek egy meghatározott piaci szegmens számára.

Palissade szék. Ronan és Erwan Bouroullec terve. Forrás: Europa Design

Palissade szék. Ronan és Erwan Bouroullec terve. Forrás: Europa Design

Mindig a tárgyakat használó emberre figyelnek, hogy mire van szüksége mindennapi élete során. A társalapító Mette Hay mindig is szerette a naponta rendszeresen használt tárgyakat, és jó érzéssel tölti el, hogy ezekkel dolgozhat, hiszen a mindennapi élet jelenti számára a valódi inspirációt. Annak érdekében, hogy emberközeli és szerethető termékeket állítsanak elő, a világ leghíresebb designereit kérték fel, hogy dolgozzanak velük és tervezzenek jól használható, kedves tárgyakat, amelyek szélesebb rétegek számára is elérhetővé válnak. A Hay DNS-ét a funkcionalitás, a szenvedély, a közösség és a társadalmi felelősségvállalás jelenti. Soha nem néznek hátrafelé, hanem figyelik a körülöttük lévő világot, referenciákat keresnek a művészetek, az építészet és a divat területein, és ezek mentén fejlesztik a tervezőkkel együttműködve termékeik szerteágazó kínálatát a bútoroktól a kiegészítőkön keresztül a textilekig és világítótestekig.

Arbour 3 Seater. Andreas Engesvik és Daniel Rybakken terve. Forrás: Europa Design

Arbour 3 Seater. Andreas Engesvik és Daniel Rybakken terve. Forrás: Europa Design
AAC 127. Hee Welling terve. Forrás: Europa Design

AAC 127. Hee Welling terve. Forrás: Europa Design
epiteszforum.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük