A fehér 12 árnyalata

A homlokzat az épület arca. Sokszor teljes egészében ennek kialakításán és esztétikai megjelenésén múlik, hogy mi egy-egy épülettel kapcsolatban az első benyomásunk. Az anyagok, a struktúrák és a színek összjátéka fontos üzenetet hordoz, hiszen nagymértékben tudják befolyásolni az érzéseinket. Napjaink épületeinél mindemelett egyre gyakrabban találkozni azzal, hogy a nagyobb, összefüggő vakolt felületek kő-, fa- vagy fém felületek együtt adják a homlokzatok jellegzetes megjelenését. S mivel ezek a burkolatok a mai ízlés szerint leginkább sötét (grafitszürke, antracit vagy akár fekete) színűek, ezért egyre fokozottabb az igény a homlokzatburkolatokat kiemelni képes fehér tónusok iránt.

„Erre az igényre született meg a színpalettánk kiegészítéseként „a fehér árnyalatai” színcsalád, amelynek tagjai első pillantásra mind fehérnek tűnnek, de tüzetesebb vizsgálat után látható, hogy különféle színezetek színsoraiban a fehérhez a legközelebb álló, de emberi szemmel még megkülönböztethető árnyalatokról van szó” – részletezte Kékesy Péter, a Baumit alkalmazástechnikai vezetője.

A színkollekció a csillagfehértől (Star) az elefántcsontszínig (Ivory), az opáltól (Opal) a jég (Ice) színéig számos választást kínál. Mind a 12 fehér színárnyalat elérhető a Baumit StartTop, SilikonTop és CreativTop vékonyvakolatokban, valamint a StarColor és SilikonColor homlokzatfestékekben. A meleg fehér színek piros, narancssárga és sárga árnyalatúak, ami lágy fényt és barátságos hangulatot eredményez, míg a hűvösebb fehéreknek a zöld, kék és lila árnyalatuk elsősorban tiszta és friss külsőt sugároznak.

Ezen tényeknek akkor van igazán jelentőségük, amikor a fehér 12 különböző árnyalatait más és más színekkel együtt szeretnénk harmóniába állítani. Ilyenkor ugyanis az alig észlelhető különbségek hirtelen láthatóvá válnak. A 12 különféle fehér árnyalat pedig így alkalmas arra, hogy bármilyen színű környezetben, különböző színekkel kombinálva tökéletesen ellássa azt az esztétikai funkciót, amelyet szánunk nekik. Az épületek megjelenésével kapcsolatos kiemelt szerepük mellett, a homlokzatok védik is az épületet a környezeti hatásoktól.

lakbermagazin.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük