Különálló, kiválóan funkcionáló helyiségek, neutrális színvilág, játékos burkolatok

A lakás elrendezésén keveset kellett csak módosítani. A különálló mosdó és a fürdő helyiségekből egy tágas zuhanyzós fürdőszobát, és egy mosókonyhát alakítottak ki. A két szoba elrendezése nem változott, viszont a konyha rovására beépítésre került egy, az előszobából megközelíthető besétálós gardrób. A tárolás különben is fontos szempont volt a beköltöző párnak, így mindkét szobában nagy hangsúlyt fektettek a jó elosztású, tágas beépített szekrényekre. Új értelmet nyert a beépített loggia is, és mint a lakás meghosszabbítása egy pihenősarokként funkcionál.

A lakás szín-, és stílusvilága visszafogott, neutrális. A púder és pasztellszínek a dominánsak, melyet mindenhol a természetes fa jelenléte tesz még kellemesebbé. A színek unalmasságát elkerülve mindenhol felfedezhető a játékosság. Hol burkolatban, úgy, mint a konyhában, és a fürdőszobában használt marokkói csempe, hol, mint a nappali helyiségben falburkolatként alkalmazott geometrikus mintájú tapéta, vagy akár a hálószobában hangsúlyos elem, a virágmintás mozgalmas tapéta.

A világításra minden helyiségben nagy hangsúlyt fektettek. Praktikusan, és figyelmesen átgondolt tervek alapján kerültek a világítótestek kialakításra. A konyhában a pultmegvilágítás mellett a plafon világítás, és az étkező asztal fölé tervezett dekoratív lámpák adják a természetes fényen felüli világítás lehetőségét. A nappaliban rendhagyó módon a kanapé fölé kerültek az olvasó lámpák, mintha csak egy francia ágy két oldali megvilágítása lenne. A fürdőszobában a központi mennyezeti világításon felül a tükör mögé rejtett fénycsík, valamint a besüllyesztett dobozok megvilágítása adja a különleges hangulatot. A hálószobában egyedi módon az éjjeli szekrények fölé, lelógatva kerültek a gondosan kiválogatott gömb lámpák, de a központi világításnak kiválasztott csillár, illetve a fésülködőasztal falikarjai is kecses díszei a szobának.

A lakás minden jelentős helyiségébe növényeket is kerültek, ami még inkább erősíti az otthon hangulatát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük