Így épül Budapest legnagyobb ökolakónegyede

Budapest legnagyobb területű lakóparkjában a családi házak és ikerházak mellett a közintézményi zóna részeként helyet kap

  • kétcsoportos bölcsőde,
  • 75 férőhelyes óvoda,
  • háromszintes szolgáltatóház,
  • felnőtt- és gyermekorvosi rendelő,
  • gyógyszertár,
  • illetve a közparkban megvalósuló étterem egy közel 5000 négyzetméteres látványtóval.
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Önálló városrész a minőségi élet jegyében

Kamarás Anikó, a Szőlőliget Ökopark projektmenedzsere tájékoztatta lapunkat a nagyszabású beruházás részleteiről. Elmondása szerint a nevelési-oktatási intézmények számára előírt szabványoknak és a modern kor igényeinek minden tekintetben megfelelő óvoda-bölcsőde és a tó fölé kinyúló terasszal rendelkező étterem az engedélyezési eljárás fázisában tart. Ezzel egyidejűleg a kiviteli tervek előkészítése is folyamatban van a legújabb, aktuális külső és belső építészeti trendek felhasználásával és alkalmazásával.

Az étterem látványterve

felnőtt- és gyermekorvosi rendelő, illetve gyógyszertár szintén a tervezési szakaszban jár, itt több szinten folynak az egyeztetések. A látványtó feltöltése megkezdődött, jelenleg a végső vízmennyiség közel felénél tartanak, a tó körüli terület növényesítését tájkertészekkel egyeztetve végzik. „Szeretnénk, ha az ökopark centrumában létrehozott étterem egyedi látványvilágával, szolgáltatásával, a tó és a közpark a maga megjelenésével, igényes kialakításával, gazdag növényzetével valóban páratlan élményt és pihenést tudna biztosítani az ide költözők számára” – tette hozzá a projektmenedzser.

Hamarosan költözhetnek a Furmint Házakba és az AH Otthon ikerházaiba

A további munkálatokról Kamarás Anikó hozzátette, az impozáns paraméterekkel bíró, szintenként 1000 négyzetméteres iroda- és szolgáltatóház földmunkái heteken belül megkezdődnek. A létesítményben 35 szálláshely, két önálló terasszal rendelkező penthouse lakás, nyolc kereskedelmi egység és kávézó szolgálja majd az itt lakók kényelmét. A szolgáltatóházhoz ezenkívül 13 fedetlen, 28 fedett és 11 belső parkoló tartozik.

A szolgáltatóház látványterve

Az ökopark területén jelenleg több mint 30 magántelken megfelelő ütemben zajlanak az építkezések, néhol már elérik a 70-80%-os készültségi fokot. A többi tulajdonostól kapott információ szerint ez év decemberéig a fennmaradó telkek közel kétharmadánál is megkezdődnek a kivitelezések, néhányan pedig 2022 tavaszán indítják el az építkezést.

Látványos szakaszhoz értek a Furmint Házak lakásai és az AH Otthon ikerházai is. Az MB Vincellér Kft. beruházásában zajló, 78 lakásos Furmint Házak épületeinél már a homlokzatszigetelési és belső szakipari munkálatokat végzik, az első lakások átadására ez év októberében kerül majd sor. A lakások értékesítése lassan véget ér, hiszen már csak 10 szabad lakás maradt.

Az AH Otthon Kft. által építendő ikerházak több ütemben valósulnak meg, két ikerháznál már a belső burkolások és a térkövezés munkái zajlanak, nyár végére pedig a lakók is beköltözhetnek. A cég a második-harmadik ütemben, vagyis 2022-ben és 2023-ban tervezi átadni a további ikerházakat, illetve az önálló épületeket.

magyarepitok.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük