Építkezés/felújítás

Újabb fejezetéhez érkezett a főváros legnagyobb campusfejlesztése

A BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. az uniós közbeszerzési közlönyben közzétette a Testnevelési Egyetem campusfejlesztésének második üteméről szóló közbeszerzési eljárás eredményét.

A nettó 69,7 milliárd forint értékű munkát a ZÁÉV Építőipari Zrt. végezheti el.

Az egyetem új kampuszának Alkotás úti beépítése során kialakítanak

  • egy atlétika csarnokot, uszodával és sporthotellel,
  • egy tornacsarnokot,
  • labdajáték csarnokokat,
  • lőteret és vívótermet,
  • egy kollégium-diákhotelt,
  • valamint egy történeti kert is.

Wellness funkciók és konditerem is helyet kap

A tervek szerint az atlétika csarnok 400 férőhelyes lelátóval, VIP helyiséggel, szeminárium helyiséggel és az atlétika sportág kiszolgáló területeivel (öltözők, vizesblokkok) fog rendelkezni. A csarnok több mint 50 méter fesztávú térlefedést kap, amely alatt sportpályát és a lelátót helyezik el.

A tervezett uszodát egy 50 méteres versenymedencével, egy 25 méteres tanmedencével, és egy 200 fős lelátóval alakítják ki. Továbbá itt kapnak helyet a szemináriumi-helyiségek, és az úszás oktatáshoz szükséges magas szintű kiértékelő helyiség is. Az uszoda wellness-funkcióval, és konditeremmel is kiegészül.

Az 53 szobás sporthotel az épületegyüttes Alkotás utcai frontján kap helyet, bejárati lobby területe az Alkotás utcai frontról nyílik, és egy reggeliző helyiség, illetve egy melegítőkonyha is csatlakozik hozzá.

Az uszoda és az atlétika csarnok teteje sporttetőként lesz kialakítva, futókörrel, és különböző rekreációs sportolást szolgáló burkolt sportfelületekkel. Mindemellett tornacsarnok, a ritmikus gimnasztika edzőterme, továbbá a küzdősportok terei is helyet kapnak.

magyarepitok.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük