DesignÉpület

Makovecz Imre stíllusában épült pavilonnal mutatkozik be Magyarország a Dubaji Világkiállításon

Magyar mérnökök, ácsok, festők és burkolók Dubajban

A cég számos magyar szakmunkást (festőket és burkolókat) valamint magyar mérnököket is foglalkoztatott a munkához, az egyedi faszerkezeten pedig 17 ács is hónapokon keresztül dolgozott a WHB-Épkar alvállalkozójaként.

Külön említésre méltóan zajlott a projekt nemzetközi logisztikai egyeztetése: a magyar mérnökök együttesen szervezték meg a legyártott fatartók és kiegészítő elemeik szállítását az Egyesült Arab Emirátusokba. Mindez egy Volga-Dnepr Antonov An-124 óriás teherszállító géppel valósult meg, a repülő háromszor fordult a fa tartóelemekkel.

Az építkezés során egyetlen csepp vizet sem használtak fel

A Magyar Pavilon a világkiállítás Mobilitás kerületében található. Hazánké az első faszerkezetes épület nem csak a világkiállításon, hanem az egész Perzsa-öböl menti régióban. A pavilont Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa, Csernyus Lőrinc tervezte. Az építés során egyetlen csepp vizet sem használtak fel, így kapcsolódva az expó egyik fő témájához, a fenntarthatósághoz.

A pavilon központi témája a víz:

az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt épület Magyarország páratlan vízkincseit, kialakulásukat, történetüket mutatja be, különösen nagy hangsúlyt helyezve természetes vízkészletünkre, gyógy- és termálvizeinkre, valamint a balneológiára.

192 pavilon közül a 15 legérdekesebb közé választották a magyart

A pavilonban helyet kapó kiállítás egy tudás- és élményalapú interaktív tárlat, melynek csúcspontja a kupola terem, ahol a látogatók egyedülálló látványban és élményben részesülhetnek.

A Magyar Pavilon tematikája alapján elnyerte a Time Out Dubai újságíróinak elismerését, ugyanis a világkiállítás 192 pavilonja közül a 15 legkülönlegesebb közé választották.

magyarepitok.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük