Építkezés/felújításÉpület

Hangversenyteremmel bővül a kecskeméti Kodály Intézet

A kecskeméti Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet fejlesztése a Modern Városok Program keretében valósul meg.

Az uniós közbeszerzési közlönyben a napokban megjelent a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kecskeméti Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet fejlesztése második ütemének előkészítéséhez kapcsolódó generáltervezési és szakértői feladatokról szóló ajánlati felhívás. A beruházás a Modern Városok Program keretében valósul meg.

Az intézmény honlapján olvasható információk szerint az épület tetőszerkezetét és külső homlokzatát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem az előkészítési szakaszban már helyreállíttatta.

A 2021. november 12-én indult első ütemben a kolostorépület teljes belső felújítása, korszerűsítése és akadálymentesítése történik meg, a műemléki értékek megőrzésével. A kivitelezés a tervek szerint másfél évet vesz igénybe.

100 fős kollégiumot is kialakítanak

A második ütemben a tervek szerint a jelenlegi Kecskeméti Szakképzési Centrum Kada Elek Közgazdasági Szakgimnázium, valamint a „Kerényi-ház” területén

  • 100 férőhelyes kollégiumépületet,
  • 300-350 fős klasszikus zenei koncertek befogadására alkalmas hangversenytermet és stúdiót,
  • könyvtárat és archívumot, valamint
  • kétszintes 100-150 férőhelyes mélygarázst alakítanak ki.

Az új épületrészt a pinceszinten és a fölszinten összekötnék az első ütemben felújított, műemléki védettség alatt álló kolostorépülettel. A felhívás tartalmazza az épületek környezetének rendezését is.

Az ajánlatokat 2022. február 7-ig várják.

A felújítás vázlattervei az intézet honlapján megtekinthetők.

magyarepitok.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük